ZIMSKE KONDICIJSKE PRIPREME VESLAČKOG I JEDRILIČARSKOG KLUBA MARINA KAŠTELA

16.01.2013

Iako svake godine prvi tjedan u novoj godini provodimo na istom mjestu, u Kranjskoj Gori i njenoj bližoj okolici, to je iskustvo svake godine drugačije. Tako smo se ove godine zaputili u ekipi od 42 putnika, od čega je bilo 34 mladih veslača, veslačica, jedriličara i jedriličarki, a s njima i treneri, psihologinja, liječnica, članovi uprave i vozači. Iako je vikend prije polaska u Kaštelima bilo gotovo dovoljno toplo za kratke rukave, puni vjere da ćemo pronaći snijeg spakirali smo skijašku opremu i vunene kape.

Iako u blizini učeničkog doma Srednji vrh nad Gozdom Martuljek nije bilo ni tragova snijega, a ni na mjestima gdje smo ranijih godina održavali treninge, treneri su brzo pronašli idealnu snijegom pokrivenu stazu samo desetak minuta dalje, tako da smo neometano uspjeli odraditi dva trosatna treninga na skijama dnevno. Sva su djeca stala na skije, neka prvi put, a neki su već iskusni i spretni u toj disciplini. S nama su na treningu bili i naši prijatelji – trener i veslači iz HVK Vukovar. Slobodno vrijeme između skijanja moglo se iskoristiti sa šetnju i zimske igre po snijegu.

Na povratku prema Kaštelima iskoristili smo nekoliko sati za obilazak Škocjanske jame, te se nakon tjedan dana spavanja na 1000m nadmorske visine spustili 150m ispod zemlje. Ta čarobna jama s najvećim ponorom u Europi po drugi nas je put ostavila bez daha.

Puni energije zbog treninga, svježeg zraka i zabavnog druženja, svi su naši sportaši nastavili s treninzima bez pauze. Jedriličari su već usred sezone, a veslačima ista počinje za nešto više od mjesec dana, te se nadamo da će i ove pripreme ostaviti traga na rezultatima.