Zimske gastronomske čarolije

18.12.2021

I dok vjetar puše, restoran Spinnaker okupan je suncem s predivnim panoramskim pogledom na more kroz staklene stjenke.Zimska nautička avantura novog mladog chefa Petra Božića je krenula.

Uz prijepodnevnu kavicu možete kušati domaće fritule ali i nakon laganog blagdanskog ručka ili večere. Fritule su više od slastice. Fritule su priča. Gastronomska tradicionalna jednostavna delicija fritula dostupna je i tijekom godine, ali je ipak poseban doživljaj u Dalmaciji kada baš na Badnji dan zamirišu fritule na vašem stolu. Različiti i brojni recepti omogućuju svakome da pripremi svoju omiljenu slasticu na poseban način. Nekada su majke i bake tradicionalno mijesile fritule večer prije, pa ih pekle rano ujutro na Badnji dan za svoje ukućane. Tako ih možete kušati i danas, no ovaj puta jednako mirisne i po recepturi chefa restorana Spinnaker.

Kako nema Badnjaka bez fritula tako nema ni Badnjaka bez bakalara. Za ručak ili večeru tim chefa Petra Božića pripremio je bakalar na dva načina; Bakalar bianco i Bakalar na brodeto. Uz bakalar na bijelo birajte bijelo odležano vino ili uz brodeto vino laganijeg tijela . Gastronomsku blagdansku tradiciju kušajte uz veliki izbor hrvatskih vina po vašem izboru.

Predstavljeni zimski specijaliteti jelovnika restorana Spinnaker

Za početak uz razne domaće i strane aperitive za predjelo preporučamo Charcuterie platu kako bi uživali u pršutu, kulenu, salami od tartufa, livanjskom i paškom siru, kiselim kapulicama i bajamima. Odlika zimskog jelovnika su sporo pripremljena mesna jela poput pečene janjeće koljenice i sporo kuhanih junećih obraza. I uz ove aromatične vrhunske delicije za glavno jelo, u ponudi je velik izbor raznih vina koja prate mesne okuse.

Iako je spremna i nova receptura tradicionalne slastice, torte od sira, Cheesecake s marakujom, zanimljive su i ostale čokoladne torte, uz izdvojenu bezglutensku tortu i kolač bućinim biskvitom.

Fotografije će zasigurno dočarati ugođaj restorana i izabranih jela zimskog jelovnika, a kako bi vam osigurali vrhunski doživljaj i uslugu gastro tim restorana Spinnaker je spreman za sva pitanja oko cjelokupnog jelovnika i pripreme hrane za vas i vaše najbliže.

Besplatan parking osiguran je za sve naše goste.

Telefon: 021 204 028

Dobro nam došli!