ZIMOVANJE ZA SPORTSKE KLUBOVE MARINA KAŠTELA

13.01.2011

Prvi tjedan u novoj godini za HVK i OK Marina Kaštela uvijek je u znaku zimskih priprema u Sloveniji. Ova godina bila je iznimka samo po tome što su im se po prvi put dosad pridružila i djeca iz Jedriličarskog kluba, što znači da smo u dosad najvećem broju zauzeli Počitniški dom Srednji Vrh blizu Kranjske Gore. Čak 46 djece zaputilo se odmah po Novoj Godini na sjever u pratnji trenera, psihologinje, liječnice, roditelja i članova uprave, a s nama su u domu tjedan proveli i veslači iz našeg prijateljskog kluba HVK Vukovar.

Iako je ovo zimovanje svojevrsna nagrada za one koji su kroz cijelu godinu redovito trenirali i trudili se, ono je i ozbiljan kondicijski trening, tako da ga ne možemo nazvati odmorom. Veslači su, kao i ranijih godina, svaki dan odrađivali po dva treninga na skijama, dok su se odbojkaški treninzi sastojali od hodnje i trčanja uz koje su se radili treninzi brzine, eksplozivne snage te treninzi za jačanje mišića trupa. Jedan trening cure su provele učeći klizati, a jedan na bazenu.

Nažalost, vrijeme nas ove godine nije najbolje poslužilo, pa tokom cijelog boravka nismo dočekali “svježi” snijeg. Ipak, stari, zaleđeni snijeg bio je dovoljno dobar za sanjkanje u slobodno vrijeme između treninga i obroka, i ugodna okolina za šetnje uz svježi planinski zrak. Putem nazad proveli smo sat i pol “u podzemlju”, posjetivši impresivnu Škocjansku jamu, koja svojom ljepotom i veličinom nikoga nije ostavila ravnodušnog. Svi smo se vratili kući puni dojmova prekrasnih prirodnih pojava: od zaleđenih slapova do tisućama godina starih siga i zastrašujućeg podzemnog toka hitre rijeke Reke.

Kao i uvijek, za nas se besprijekorno brinulo osoblje Počitniškog doma, pazeći da sve te aktivnosti poprate krepni i zdravi obroci, uvijek imajući pripremljenog toplog čaja, voća i peciva između obroka. Ovim im se putem zahvaljujemo na gostoprimstvu, a djecu pozivamo da i ove godine marljivo treniraju, jer je zimovanje samo jedna od nagrada koje za to mogu dobiti.