Završen program ljetovanja za socijalno ugroženu djecu u Marini Kaštela

20.09.2019

Već sedmu godinu zaredom, Marina Kaštela provela je svoj ljetni program besplatnog ljetovanja za djecu iz socijalno ugroženih slojeva društva.

U sklopu ovog projekta, organizirali smo prijevoz i boravak u Kaštelima za djecu i osobe s invaliditetom iz raznih organizacija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ugostili smo korisnike Crvenog Križa, Male Škole Vareš, udruge za djecu s posebnim potrebama Vodopad ljubavi, te brojne župe  koje su u svojem radu posvećene djeci iz najosjetljivijih dijelova društva.

Također smo ugostili redatelja i mlade glumce iz Kazališta Nova Scena iz Novog Grada, koji su u suradnji s Kaštelanskim kazalištem izveli predstavu za kaštelansku publiku. Posljednja grupa u gostima djeca su iz ratom ugroženih područja koja su dobila azil u Republici Hrvatskoj. U suradnji sa Plivačkim klubom Kaštela osigurana im je i škola plivanja na našem bazenu.

Ovaj program provodimo od 2012., a kroz njega je u 2019. prošlo je ukupno 13 grupa, odnosno 240 korisnika i njihovih njegovatelja.

Veseli nas, što kroz ovaj program, možemo osigurati uživanje u morskim radostima za one kojima ljetovanje inače ne bi bilo dostupno, te podržati brojne organizacije i pojedince.