USKRŠNJA REGATA VODICE 2012

10.04.2012

Dana 29.30 i 31.03. održana je Uskršnja regata u Vodicama. Ekipa Marine Kaštela sudjelovala je na regati u skupini ORC A. U posadi su bili, Armano Zekan-skiper, Perić Željko-klizač gl. jedra, Toni Bulaja-taktičar, Joško Bedalov, Prlenda Nikola i Damjan Berket-prova, Mate Mamić i Mladen Perhat-grind glavnog jedra, Toni Kliškić i Roko Muštra-grind prednjih jedara, Kristijan Matijević i Neno Barada -podigači jedara, Luka Dogan i Mario Malenica-trim prednjih jedara, Vukas Denis-trim glavnog jedra, Paško Kolombatović i Antun Diklić-trim zadnjih štrajeva. Kapetan Berket zbog obveza nije mogao prisustvovati regati.

Prva dva dana, vjetar nije bio naklonjen takmičarima, te je odjedreno samo dva plova ukupno u našoj klasi. Treći dan je najzad zapuhalo Jugo, koje je dosezalo i do 20 čvorova. Uvjeti su bili pravi za jedrenje i posade su jedva dočekale start.

Zadnjeg dana, ukupno su održana 3 plova u kojima smo praktično jedrili sami za sebe.Brzina broda je omogućavala da bove “okrećemo” po 8-10 minuta prije svih.

Nekoliko pogrešaka, te tehnički problemi u 2 regate, “koštali” su nas jednu minutu po premjeru, koje su naši konkurenti iskoristili te tako odnijeli pobjedu iz ruku.

Na kraju smo osvojili 2 mjesto u grupi i 3 mjesto ukupno, a pobjeda je zasluženo pripala našem prijatelju iz Šibenika Branku Iljadici Rapi na x-u 37. Treba naglasiti i to da je posada Marine Kaštela prvi put nastupala u ovom sastavu, a slijedeće regata je Sušac za posade.