Tradicionalni adventski domjenak sportsko-socijalnog programa (sportskih klubova) Marine Kaštela

06.12.2023

Tradicionalni adventski domjenak sportsko-socijalnog programa (sportskih klubova) Marine Kaštela održan je sinoć u prepunom restoranu Nautic. Ponovo se okupilo preko 300 djece i njihovih roditelja, koji su sa svojim trenerima i upravom kluba obilježili još jednu uspješnu godinu. Mladi veslači, odbojkašice, te po prvi put i plivači ujedinjeni pod imenom Marina Kaštela proveli su ugodnu i veselu večer.
Djecu i ostale prisutne pozdravio je Kapetan Josip Berket: “Puno mi je srce kada vidim koliko je djece tu. Hvala roditeljima, bakama i djedovima što su nam povjerili svoju djecu da dođu u ove naše klubove. Mi ćemo dati sve od sebe da ćemo ih stručno voditi i pomoći im da budu bolji ljudi i da budu bolji u školi. Drago mi je pozdraviti novopridošli klub koji je već dugo s nama, ali evo sad i formalno pod imenom Marina Kaštela, naše plivače. Hvala vam puno u ime cijele naše obitelji” – poručio je Kapetan Berket sa svojom suprugom Zrinkom.
Treneri su simboličnim poklonima i priznanjima nagradili najuspješnije za njihov trud i rad. Od veslača to su bili veslači koji su osvojili medalje i ušli u finale na državnom prvenstvu: LUKA ČALJKUŠIĆ – 1. mjesto u kategoriji skif kadeta, KRSTO BOBAN I JOSIP SUNKO – 3. mjesto u kategoriji dvojac kadeta, te MARIJA ANTONIJA MARIN – 1. mjesto u kategoriji skif kadetkinje.
U finalu Hrvatskog veslačkog prvenstva za četverac kadeta, 6. mjesto su osvojili Toni Čatelov, Stipe Radman, Roko Banovac i Anđelo Ćaleta.
7. mjesto pripalo je Nikoli Markovini, Roku Stričeviću, Roku Šeriću, Domagoju Križiću i Stipi Radmanu u finalu za seniora u kategoriji četverac s kormilarom.
Odbojkašice se u 2023. mogu ponositi juniorskim viceprvakinjama Dalmacije, 4.mjestom na Prvenstvu Hrvatske za juniorke, 3. mjestom u kadetskoj konkurenciji na prvenstvu Dalmacije, seniorskom ekipom koja trenutačno zauzima 3. mjesto u najvišem rangu natjecanja u Hrvatskoj – Superligi. U klubu su posebno ponosni na svoju igračicu Gabrijelu Roso koja je s reprezentacijom Hrvatske osvojila 3. mjesto na Europskom prvenstvu.
Novopridruženi plivači također su dobili priznanja zbog prepoznatog rada i truda: Josip Ćudina i Lucija Grubać kao perspektivni sportaši i osvajači medalja, Petra Čupić kao najvrjedniji i najredovitiji plivač, a Eli Katalinić, Sofia Čota, Paola Županović, Ana Labrović, Ana Ergovac, Ema Jerković, Rita Jerković, Toma Rabadan i Marko Banovac zbog osvojenih medalja na regionalnom prvenstvu Hrvatske, te međunarodnim natjecanjima (Kantrida kupu 2023., Sv. Krševan i Jadran grand Prixu).
Iza naših sportaša je još jedna uspješna godina, koju će u odbojkaškom klubu završiti s Božićnim turnirom za najmlađe članove, a iduću započeti tradicionalnim zimskim pripremama naših veslača.
Poseban štih domjenku dale su mlade odbojkašice koje su za kraj pjesmom zaželjele svima Sretan Božić.
Svim našim veslačima, odbojkašicama i plivačima želimo Sretan Božić i sve najbolje u 2024., koju se nadamo provesti i dalje zajedno.

Fotografije: @kastela.org