Otvoreni 15. Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija

13.04.2023

U Marini Kaštela, danas su svečano otvoreni 15. jubilarni Hrvatski dani male brodogradnje i turizma/Croatia Nautic Show. Ovo je nautičko-turistička manifestacija s predsezonskim kontinuitetom, kojom se i prethodnih godina najavljivala turistička sezona u Hrvatskoj, a kojoj je u fokusu pojavnost i promocija udruga, ustanova, muzeja, kalafata i brodogradilišta koji njeguju hrvatsku tradicijsku maritimnu baštinu svih jadranskih županija.

Svečani čin otvorenja, svojim dolaskom, uveličali su i dragi gosti, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, turističkih zajednica, partneri i domaćini manifestacije.
Prisutnima su se tako obratili i istakli značaj manifestacije u nautičkom i turističkom pogledu: dožupan SD županije, Stipe Čogelja, zamjenica gradonačelnika Kaštela, Jadranka Matok-Bosančić, direktorica TZ Kaštela, Nada Maršić, vlasnik Marine Kaštela, kapetan Joško Berket, direktor Poslovnog centra Srednja Dalmacija u OTP banci, Pero Bolotin, glavni urednik digitalnih izdanja Slobodne Dalmacije, Jadran Kapor, predsjednik organizacijskog odbora, Branimir Matijaca, predsjednik Udruge Hrvatski dani male brodogradnje, Damir Skelin.

Za premijerno izlaganje plovila u moru, 4 izlagača su dobila i priznanje u obliku plakete, a to su NAUTIKA CENTAR NAVA za NIMBUS 11 TENDER, RIB STORE d.o.o za AQUASPIRIT 585, EMU YACHTING za TRIDENT 530 i PLATINUM 40 HT. Jelena Cvitanić Herak iz BURZE NAUTIKE dobila je priznanje za izniman doprinos razvoju projekta te kontinuiranu suradnju od njegovog početka, kao i gospodin Igor Meštrović iz tvrtke BURA brodovi d.o.o.

Uz zajedničku sliku i zdravicu s Kaštelanskim crljenkom, ovogodišnji Hrvatski dani male brodogradnje i turizma službeno su otvorili svoja vrata.

Za posjetitelje manifestacije kao i svih prethodnih godina, ulaz je besplatan. Radno vrijeme manifestacije je četvrtak 13.4. od 13 do 19 sati, petak 14.4. i subota 15.4. od 10 do 19 sati, te nedjelja 16.4. od 10 do 17 sati.

Dobro došli na 15. Hrvatske dane male brodogradnje i turizma!