MIRNO MORE – FLOTA MIRA 2010

28.09.2010

U petak, 24. rujna, prigodnim je druženjem u Marini Kaštela obilježen kraj još jednog jedrenja socijalno-pedagoškog projekta “Mirno More – Peace Fleet”.

Sudionici Mirnog mora su djeca i mladi koji dolaze iz dječjih domova, socijalno ugrožena djeca, kao i djeca koja imaju dijabetes i druge kronične bolesti. U projektu se okupilo nešto manje od tisuću djece iz različitih zemalja na više od 100 brodova.

7 brodica u vlasništvu Bav Adrie isplovilo je tako, u subotu, 18. rujna iz Marine Kaštela sa 59 članova posade, od toga 35-ero djece i 24-ero odraslih. Čitava se flota našla u Biogradu, gdje su se održavali razni turniri i centralna svečanost. Dan poslije iz Biograda je svih 100 brodova isplovilo u jednoj formaciji, nakon čega su se svi uputili prema matičnim marinama.

Djeca koja su bila dio posade Mirno More Diabetic kids Kaštela, putovala su u pratnji medicinskog osoblja, te su imala priliku naučiti o novim mogućnostima terapije, kao i razmijeniti međusobna iskustva o svakodnevnom nošenju sa dijabetesom. Nadamo se da će projekt nastaviti rasti i da će nam se sljedećih godina moći pridružiti i veći broj djece.

Više….