Mirno more 2017 u Marini Kaštela

17.10.2017

I ove je godine Marina Kaštela bila domaćin međunarodnom socijalno-pedagoškom projektu Mirno more flota mira, koji kroz tjedan jedrenja na Jadranu uključuje djecu iz marginaliziranih skupina iz cijele Europe u aktivnosti s ciljem odbacivanja predrasuda i izgradnje mira.

Flota od 97 brodova, sa 800 djece i 200 volontera boravila je u Marini Kaštela dva dana, u sklopu čega su organizirali brojne aktivnosti za sve sudionike. Velika nam je čast i zadovoljstvo bilo ponovo ugostiti ovu flotu, kojoj smo osigurali besplatne vezove, parking i internet.

Projekt je ove godine posjetila i državna tajnica za more, Maja Markovčić Kostelac, u ime Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture koje je ove godine osiguralo cijeloj floti besplatne vezove u lukama dalmatinskih županija.

Marina Kaštela i Bavadria glavni su sponzori jedrenja u sklopu ovog projekta za posadu Mirno more Marina Kaštela, koja uključuje 4 broda s mladim osobama s dijabetesom, djecom bez adekvatne roditeljske skrbi, te osoba s mentalnim invaliditetom. Ove je godine 20 korisnika jedrilo u pratnji sa volonterima skipperima, odgojiteljima i liječnicima.