Mirno more 2015

01.10.2015

mirno-morei-008

Treću godinu za redom Marina Kaštela bila je domaćin „Floti mira“ u sklopu najvećeg međunarodnog socijalno-pedagoškog projekta u Europi “MIRNO MORE”.
21. godinu za redom od 19. – 25.rujna 2015.g. ovaj projekt je omogućio kronično bolesnoj, marginaliziranoj, socijalno ugroženoj djeci te djeci sa fizičkim i psihičkim poteškoćama da zajednički jedreći po Jadranu provedu tjedan mira i družeći se odbace predrasude prema različitim socijalnim, vjerskim i etničkim skupinama.

Bav-adria Yachting se i ove godine uključila u projekt, te sa 13 brodova iz vlastite flote omogućila sudjelovanje za 30-tak djece i 15 članova stručnog tima među kojima su bili diabetičari, djeca iz Doma za djecu Miljenko i Dobrila, korisnici Centra za rehabilitaciju Mir iz Rudina (Kaštel Novi) i po prvi puta korisnici Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići iz Bosne i Hercegovine.

Program je započeo 19. rujna okupljanjem posada koja je isplovila iz Marine Kaštela na krstarenje Jadranom. Nakon povratka u Marinu Kaštela flota djeca su tijekom svog boravka do 25. rujna sudjelovala u raznim pedagoškim programima, radionicama i okruglim stolovima te zabavnom programu.
Ove godine Mirno more na inicijativu organizatora posvećeno Tomi Buzovu, pa se tom prigodom njemu u čast postavila spomen ploča ispred pontona “E” u Marini Kaštela.
Dio posade Bav-adria u suradnji s udrugom Living Ocean napravili su akciju čišćenja plaže na Čiovu kako bi poslali javnosti poruku o važnosti ekologije i očuvanja mora.