Marina Kaštela kandidira se za organizaciju dva Europska prvenstva 2026. godine

24.11.2023

Marina Kaštela  službeno je predala svoju kandidaturu za organizaciju ILCA SENIOR Europeans & Open European Trophy 2026. i ILCA MASTER Europeans & Open European Trophy 2026.

Europska prvenstva u ILCA SENIOR i ILCA MASTER klasama privlače pažnju jedriličara iz cijelog svijeta, a sama organizacija ovih događaja predstavljala bi priznanje za Marinu Kaštela kao vrhunsku destinaciju za sportska natjecanja.

Prvenstva su zakazana neposredno nakon Olimpijskih igara, čime će sportski entuzijasti imati priliku doživjeti još jedno uzbuđenje nakon globalnog sportskog spektakla. Očekuje se da će okupiti oko 200 natjecatelja iz obje klase a do sada je šest zemalja za svaku klasu izrazilo svoj interes i predalo svoje prijave za sudjelovanje na ovim prestižnim natjecanjima.

Organizacija Europskih prvenstava u Kaštelima nije samo sportski uspjeh, već i prilika za lokalnu zajednicu da pokaže svoje gostoprimstvo, ljepotu i kulturno bogatstvo. Turistički sektor, ugostitelji i lokalni obrtnici imali bi priliku doživjeti gospodarski poticaj, dok bi sami građani imali priliku uživati u jedinstvenom iskustvu praćenja vrhunskog sportskog događaja.

Marina Kaštela, već prepoznatljiva destinacija među ljubiteljima jedrenja, dodatno se ističe predstavljanjem svojih impresivnih sadržaja koji čine ovu lokaciju idealnom za organizaciju velikih jedriličarskih regata.

Jedriličarski centar Marina Kastela ima sve potrebne sadržaje za organizaciju velikih jedriličarskih regata. Sudionicima je na raspolaganju  hangar površine 200 m2 kao i ulazna rampa za polaganje plovila u dužini od 80 m na sjevernoj obali. U prizemlju jedriličarskog centra se nalaze svlačionice i sanitarne prostorije s tuševima, a na zadnjoj etaži  centra su uredske prostorije za suce.

Marina Kaštela već je dokazala svoju sposobnost organizacijom EurILCA Radial Youth Europeans 2021, privukavši 300 natjecatelja iz 38 zemalja. Race management tim iz Kaštela i Splita, s iskustvom u organizaciji 12 svjetskih i europskih prvenstava u posljednjih 15 godina, jamči vrhunsku provedbu događanja.

Kandidaturom za organizaciju ILCA SENIOR Europeans & Open European Trophy 2026 i ILCA MASTER Europeans & Open European Trophy 2026, Marina Kaštela potvrđuje svoju predanost jedriličarskom sportu i ambiciju da postane kultna destinacija za jedriličare u Europi.

Odluka o dodjeljivanju organizacije biti će donesena krajem ovog mjeseca na Cipru.