Marina Kaštela 10. godinu domaćin Flote mira -Mirno more

15.09.2023

Najveći socijalno-pedagoški projekt za djecu i mlade u Europi „Flota mira Mirno more“ u organizaciji austrijske neprofitne organizacije Mirno more, a čiji je domaćin od 2013. godine Marina Kaštela, i ove godine ponovo plovi hrvatskom obalom. Sama ideja projekta vuče korijene od 1994.godine, kada je prvi put realiziran ovaj humanitarni projekt na međunarodnoj razini.

Na jedrilicama charter tvrtke Bav-Adria Yachting i ove godine plove djeca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tako su i ove godine s nama djeca iz dječjeg doma Maestral Split, centra Mira Rudine, centra za nezbrinutu djecu iz Bosne i Hercegovine, te djeca koja su pod vodstvom udruge Mirno more prvi put dio Flote mira.
Flota započinje svoju plovidbu 16.rujna a sudionike projekta očekujemo u Marini Kaštela u utorak 19.rujna kada će im dobrodošlicu poželjeti organizatori projekta Mirno more. Tijekom dva dana boravka u Marini Kaštela bit će organizirane razne sportske aktivnosti, među kojima se posebno ističe radionica mira – ‘Peace Talk’.
Glavna svečanost održat će se zadnji dan ispred restorana Spinnaker kada će biti održan koncert pod nazivom ‘Festival mira – Peace Festival’.” U četvratak svi sudionici isplovljavaju iz Marine u svoja odredišta.