Hrvatsko veslačko prvenstvo 2015.

15.10.2015

1

Sezona 2015. godine službeno je zatvorena Hrvatskim veslačkim prvenstvom na kojem je naš klub ‘Marina Kaštela’ nastupio u osam disciplina i s deset posada.
Predstavnici našeg kluba bili su Antea Duvnjak, Franko Krešo, Matej Zović, Frane Milan, Ivan Sakal, Marino Novaković, Antonio Golomeić, Karlo Josip Varnica, Josip Bedalov, Duje Perišin, Lovre Veljača, Anton Bogdanić, Jakov Zović, Marin Bašić, Toni Veljača, Petar Đerek, Marin Mateljan, Toni Čavka i Bernard Samardžić.
Jedan od najmlađih sudionika iz kluba bio je Franko Krešo koji se okitio brončanom medaljom u disciplini samac kadeti B, dok su najstarije kolege, ujedno i naši reprezentativci, Toni Čavka i Bernard Samardžić dva puta bili srebreni. Radi se o kategorijama dvojac bez kormilara i s kormilarom gdje im je kao kormilar pomogao Jakov Zović.
Rezultat mladog Kreše posebno veseli jer mu je ovo treće natjecanje u samcu.
Matej Zović i Frane Milan su u dvojcu na pariće kadeti B bili četvrti,a od medalje ih je dijelila samo jedna sekunda.
Jedina predstavnica nježnijeg spola za naš klub, Antea Duvnjak, nastupila je u samcu za kadetkinje A,gdje je u repasaž utrci na pola staze, kada je bila sigurno prva, napravila dvije tehničke pogreške koje su je odvele daleko od nastavka daljnjeg natjecanja.
Četverac sa kormilarom juniora B u finalnoj trci nije smogao snage da se bori za medalje pa su na cilju bili tek peti,a isti momci su dan prije, u četvercu na pariće u finalu B bili uvjerljivo prvi.
Četverac na pariće kadeta je u finalu B zauzeo četvrto mjesto.
S ovim natjecanjem je sezona završena, a nakon kratke pauzeodmah ćemo krenuti s dugim treninzima koje ćemo koristiti za ispravljanje nedostataka i slaganjem nekih novih, bržih posada za sljedeću sezonu.