Enes Kišević na znanstvenoj konferenciji i večeri poezije u Marini Kaštela

25.04.2016

Ovog vikenda, 29. i 30. travnja Marina Kaštela ugostit će Enesa Kiševića, hrvatskog književnika, dramskog umjetnika, pjesnika mira i tolerancije te člana Društva hrvatskih književnika u sklopu znanstvene konferencije i večeri poezije. Uz Enesa kroz dvodnevno druženje biti će prisutno i tridesetak znanstvenika, teoretičara književnosti ali i zaljubljenika u poeziju ovog osebujnog pjesnika.
Druženje i znanstveni dio o poeziji Enesa Kiševića započinje u petak i subotu u 12:00 sati, dok će u petak navečer Enes održati pjesničku večer pod nazivom “Kapetan more i druge pjesme o moru i ljubavi” s početkom u 21:00 sat.
Pozivaju se svi zainteresirani građani da se pridruže druženju, bilo kao slušatelji ili sudionici u diskusiji i raspravama o poeziji Enesa Kiševića koju će glazbeno obogatiti grupa Zefir.

Enes Kišević je osnovnu školu i gimnaziju završio u Ključu. 1971., a diplomirao je na Akademiji kazališne i filmske umjetnosti u Zagrebu. Glumačku karijeru započeo je u Narodnom pozorištu Bosanske krajine u Banja Luci. Igrao je u više kazališnih, filmskih i televizijskih drama. Dobitnik je značajnijih književnih nagrada, a njegove pjesme su prevedene na mnogo jezika.