Donatorska večera u Marini Kaštela – priopćenje

27.05.2009

U Marini Kaštela u subotu 09.svibnja u 20,00 sati, održana je Donatorska večera u organizaciji Zaklade “Biskup Josip Lang” za projekt Susret generacija.

Ova večera imala je za cilj prikupljanje sredstava za izgradnju Doma za starije, bolesne i nemoćne te vrtića na zemljištu koje je Zakladi darovala Kaštelanka Jela Škarica-Žikov , na zemljištu od cca.4500 metara kvadratnih u Kaštel Starom.
Ovom hvale vrijednom projektu odazvalo se više od 350 osoba, te je donacijama, aukcijom slika, knjiga, vrhunskih vina i Cd-a, prikupljeno više od 100 tisuća kuna.

Svoj doprinos ovoj večeri dali su i učesnici duhovno glazbenog programa; Muška klapa “Boduli” iz Postira, Vinko Marojević, tenor, Split , Jadran Barišković, bas, Split, č.s. Lidija, a cijeli program vodio je P.Mijo Nikić, predsjednik Zaklade BJL.
“Zadovoljstvo mi je što sam došao u Kaštela i što je organizator uložio trud kako bi ova večer bila onakva kakva je moguća samo kada je netko organizira iz ljubavi.Ovo je prvi put da smo mi iz Zaklade morali samo doći jer je sve drugo bilo organizirano na najvišem nivou.Bog blagosovio Josipa Berketa i njegovu obitelj.”,istakoa je pater Mijo Nikić,ravnatelj Zaklade.

Večeru su potpomogle tvrtke Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker, Pršut Mataš,Tangar. Cjelokupnu organizaciju i troškove večere donirala je Marina Kaštela.Stolove su zakupile tvrtke partneri Marine Kaštela te niz poznatih hrvatskih ,kaštelanskih i splitskihg tvrtki.

“Ovo je prvi puta da netko nakon Bratovština nešto organizirano radi u Kaštelima,kako bi pomogao stare i nemoćne.”, istakao je Josip Berket, organizator donatorske večere.

Berket je zahvalio svima koji su se odazvali ovoj akciji i koji su uložili svoj trud a posebno divljenje je izrazio gospođi Jeli Škarica – Žikov.