Djelatnice Marine Kaštela domjenkom obilježile Dan žena

13.03.2023

– Kao žena, želim vam iskazati zahvalnost i ponos što svaka od vas na svoj jedinstven i ženstven način doprinosite, sudjelujete i rastete u timu Marine Kaštela. Čestitam vam međunarodni praznik, Dan žena i želim vam da budete hrabre, odvažne, nježne i nezaustavljive u svemu što radite – kazala je Ivona Smoljić direktorica Marine Kaštela danas tijekom domjenka koji je organiziran u restoranu Spinnaker za djelatnice njihove tvrtke povodom Dana žena.

Naime, u Marini Kaštela po strukturi zaposlenih trenutno imamo oko 50 žena, što čini gotovo 50 posto ukupno zaposlenih u tvrtki. Naše zaposlenice u raznim su odjelima te rade od jednostavnih do visoko složenih poslova.

– Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako su žene upravo te koje su u većini zastupljene i u samom managementu tvrtke. Prilikom novih zapošljavanja važna nam je jednaka zastupljenost žena i muškaraca prilikom odabiranja kandidata. Mi u Marini Kaštela vodimo brigu i da su naše zaposlenice zaštićene u korištenju svojih  roditeljskih prava te da  koriste svoje rodiljine i roditeljske  dopuste. Brinemo i da položaj žene za vrijeme  korištenja roditeljskih prava  ne bude ugrožen ili marginaliziran unutar tvrtke. Čak što više za svako novorođeno dijete sve naše zaposlenice i zaposlenici dobivaju i jednokratnu potporu – kazala je Smoljić.

– Nastojimo s obzirom da žene često moraju uskladiti svoje poslovne i privatne obveze izaći im u susret kada god to okolnosti i potrebe posla dopuštaju i omogućiti im da prilagode svoje radno vrijeme svojim privatnim i obiteljskim potrebama. Nadamo se da i iskustvo rada u Marini Kaštela našim kolegicama pomaže da uvide kako svojim sposobnostima, trudom i radom mogu postići sve što naume – ispričala je Smoljić.

Dodajmo, kako je obilježavanja Dana žena uz domjenak u Marini organiziran po prvi put, a kako je istaknula, Smoljić vjeruje kako će to prijeći u tradiciju te je u ime uprave tvrtke, sretan Dan žena, poželjela njihovim djelatnicama i svim ženama Kaštela.