Dan otvorenih vrata u Marini Kaštela uz koncert grupe TBF

19.09.2018

Povodom otvaranja novih sadržaja u Marini Kaštela; zatvorenog 25-metarskog bazena i Jedriličarskog centra, te u čast međunarodnog socijalno-pedagoškog projekta Mirno More – Flota mira,
18. rujna 2018. održan je besplatan koncert grupe TBF na platou kod Jedriličarskog kluba.
Tokom cijelog dana brojni posjetitelji su mogli besplatno isprobati naš bazen te prošetati i razgledati Jedriličarski klub u kojem su se održavale prezentacije veslanja i jedrenja klase optimist.

Prvi u kaštelima, bazen veličine 25 metara  s dubinom od 1,55 m – 2,55 m i temperaturom vode od 27 °C, otvoren je za građane kroz cijelu godinu i već je ostvario suradnju s Plivačkim klubom Kaštela, koji održava treninge plivanja i obuke za neplivače. Uz bazen se nalazi i caffe-bar te pizzerija s vanjskom terasom.

Jedriličarski centar novi je dom našeg Jedriličarskog kluba Marina Kaštela, u kojem se svakodnevno odvijaju treninzi u klasi Optimist. Opremljen velikim hangarom, svlačionicama i sanitarnim prostorijama, prikladan je za održavanje velikih jedriličarskih regata. U klubu i ispred njega dočekat će vas trener i mladi jedriličari koji će prezentirati dijelove broda, vezanje čvorova te demonstrirati isplovljavanje.

U sklopu Jedriličarskog centra nalazi se restoran Spinnaker s vanjskim barom i grill kuhinjom na terasi od 500 četvornih metara.

Sretni smo što ove nove sadržaje možemo ponuditi i floti Mirnog mora, koju već šestu godinu zaredom ugošćujemo u Marini Kaštela. Radi se o najvećem socijalno-pedagoškom projektu u Europi, koji uključuje ukupno 800 sudionika s cijelog kontinenta, mladih osoba iz različitih marginaliziranih skupina. U tjednu jedrenja sudionici po dalmatinskoj obali stiču nove prijatelje preko socijalnih granica i kroz radionice, igre i druženja u Marini Kaštela uče o toleranciji, odbacivanju predrasuda i izgradnji mira.