BOOT DÜSSEDORF – 2012

31.01.2012

Očekivano izvrsna predstava glamura, raskoši i razonode na vodi u punom sjaju noviteta je završena. Posjećenost štanda Hrvatske Turističke Zajednice (HTZ) je bila očekivano visoka, pretežito na dijelu štanda koji je nudio opće informacije i propagandni materijal iz cijele Hrvatske, a zatim i onaj ciljani dio koji je nudio čarter aranžmane, vezove u marinama i ostale nautičke usluge.

Ove godine nas je u funkciji informatora pri UNTH na sajmu predstavljao naš kolega Danijel Klarić. Još uvijek svježi dojmovi ukazuju na izuzetno velik interes za Hrvatsku u svim segmentima ponude, ne samo nautičkog dijela. Izdvajamo kampove , obiteljska ljetovanja sa vlastitim plovilom u apartmanima i sportsko-rekreativno-avanturistički turizam tj.vožnja kajakom, kanuom i nezaobilazno ronjenje. Susreli smo mnoge agente, napravili nove kontakte, a nadasve drago nam je bilo kada smo našim starim dobrim gostima mogli zaželjeti dobrodošlicu i na sajmu.

Broj posjetitelja ove godine je bio nešto manji od prošle godine te je konaćan broj posjetitelja 246700, izlagalo je ukupno 1656 izlagača iz 62 zemlje svijeta.

Na kraju treba kazati da je najveći nautički sajam BOOT Düsseldorf 2012 u potpunosti ispunio očekivanja međunarodnog nautičko-turističkog sektora u svim segmentima ponude i potražnje.