5. Regata KUP-a Dalmacije “MEMORIJAL IVAN JERČIĆ” u K.Kambelovcu

02.06.2015

U organizaciji HVK Marina Kaštela 20. lipnja održat će se regata “Memorijal Ivan Jerčić” u Kaštel Kambelovcu. Ova regata održava se već 5. godinu za redom u sklopu KUP-a Dalmacije.
Do sada u ukupnom poretku Kupa domaćini su na 5. mjestu s 226 bodova, dok prvo mjesto drži HVK Gusar s 495 bodova, drugo HVK Mornar s 364 boda i treće HVK Jadran sa 312 bodova.
Regata će se održati na regatnom polju u Kaštelanskom Zaljevu sa startom iz Kaštel Lukšića do cilja u Kaštel Kambelovcu, a sudjelovat će brojni Dalmatinski klubovi s preko 200 veslačica i veslača.

Regata nosi ime Ivana Jerčića, tragično stradalog veslača HVK Marina Kaštela 2007. godine. Ivan Jerčić bio je izuzetan momak i jedan od uspješnijih veslača u povijesti kluba. Dva puta je bio prvak Republike Hrvatske i jednom kao član posade proglašen ekipom godine grada Kaštela. Nakon završetka veslačke karijere aktivno je pomagao u klubu mladim veslačima, odlazio na regate i pomagao u organizaciji svog kluba, a 2006. je položio i sudački ispit. 2008. godine novi je klubski dvojac dobio njegovo ime, a ovom gestom klub mu je odao zasluženu počast.