20 godina postojanja veslačkog kluba Marina Kaštela

30.06.2016

U petak, 24.lipnja proslavili smo 20 godina rada Hrvatskog veslačkog kluba Marina Kaštela. Trenutak kada je prije 20 godina skupina kaštelanskih entuzijasta, na čelu s kapetanom Joškom Berketom, osnovala veslački klub pod motom „više veslača, manje pušača“, bio je početak našeg današnjeg sportsko-socijalnog programa.
Kroz veslački klub prošlo je u ovih 20 godina gotovo 1000 djece, a neka od njih ostala su u klubu kao treneri, članovi uprave i predsjednik kluba. Osvojili su 18 zlatnih medalja na državnim prvenstvima, te jednu brončanu medalju na Evropskom prvenstvu. Od samog početka, tvrtke Marina Kaštela i Bavadria su glavni sponzori kluba, osiguravajući ne samo financijska sredstva, nego i potrebnu logistiku za funkcioniranje kluba.
Rođendan kluba proslavio se na mjestu gdje je klub i nastao – na kambelovskom trgu Polantana, uz veliku feštu: koncert Marijana Bana i Diktatora, te besplatnu hranu i piće za sve goste. Pridružili su nam se gosti iz svih dalmatinskih veslačkih klubova, veslačkog saveza i veslačkog kluba Vukovar, bivši treneri i predsjednici kluba te lokalni gosti, te smo svi zajedno klubu poželjeli puno sreće u godinama koje dolaze.