Gdje smo


43°32´7¨N 16°24´4´E (VHF 17 Ch)


MOREM

Plovidba prema marini Kaštela je plovidba prema sjeveroistočnim obalama Kaštelanskog zaljeva – najvećeg zaljeva u srednjoj Dalmaciji, dužine 8 NM, omeđenog i zaštićenog sa sjevera brdom Kozjak, sa zapada uskim trogirskim kanalom, te s istoka sjevernim predgrađima grada Splita. Južna strana zaljeva zaštićena je dugim poluotocima Čiovo i Marjan.

Prolaskom kroz “Marjanska vrata” između rta Čiovo (vidljiv svjetionik BBI(2)6s9m7M ) i rta Marjan (vidljiv svjetionik ZBI3s8m4M), na kojem dominira zgrada Instituta za oceanografiju Split, plovidba prema marini Kaštela odvija se u smjeru sjeveroistoka prolaskom s lijeve strane zelene svjetleće plutače usidrene 500-tinjak metara od obalnog svjetla spomenutog rta Marjan.
Odabirući kurs Odabirom kursa 18° plovite ravno na glavni ulaz marine Kaštela. Potrebno je obratiti pozornost na pličinu Galija (propisno je označena objektom pomorske signalizacije) koju zaobilazimo po desnom boku broda.

Odabirom kursa 18° plovite ravno na glavni ulaz marine Kaštela. Potrebno je obratiti pozornost na pličinu Galija (propisno je označena objektom pomorske signalizacije) koju zaobilazimo po desnom boku broda.

Ulaz u servisnu zonu nalazi se između velikog valobrana i nasipa sa istoka na kojem su vidljiva plovila na suhom.

Pozivom na VHF ch.17 uspostavljate direktnu vezu za dežurnim mornarom koji će Vas usmjeriti na Vaše mjesto za vez i pomoći Vam kod uplova i priveza.

U marinu uplovljavamo iz smjera sjeverozapada prolazeći između dva velika valobrana. Uplovljavanje i vožnja po marini je ograničena na brzinu od 2 NM. Ulaz u marinu dubine je 4,8 m, a najmanja dubina u marini Kaštela je 1,80 m.

ZRAKOM

Zračna luka Split nalazi se na samo 7 km od Marine Kaštela. Impresivna lista zrakoplovnih kompanija čine Zračnu luku Split odlično povezanom sa mnogim europskim i svjetskim destinacijama.

 

tz-kastela